НОВИНИ И СЪБИТИЯ

ДЕЙВИД ГАРИГЕС УИКЕНД СЕМИНАР И ПОЛУЧАСТНА МАЙСОР ПРАКТИКА

За Българска Ащанга Йога Академия е изключителна чест и огромна радост да бъде домакин на невероятния Дейвид Гаригес. Едва ли има интересуващ се от Ащанга йога пратикуващ, кото да не се е учил от изключително прецизните видео уроци на Дейвид, които тй е обединил в поредицата "Асана кухня". Ние също сме от тях и сега Дейвид ще е наш гост! Това е уникален шанс за всички!Дейвид Гариг , е директор на Ащанга йога – Филаделфия, майстор в Ащанга йога, оторизиран от самия Шри Паттабхи Джойс. Дейвид среща Гуруджи за първи път през 1993 г и през следващите 16 години пътува до Майсор, Индия за да учи от известния гуру. През 1996 г получава и официална оторизация да преподава. ​ Като посланик на Ащанга йога по света, Дейвид се основава на принципа, че всеки човек може да практикува. Същата идея е била поддържана и от Паттабхи Джойс. Да разпространява учението на Шри Паттабхи Джойс и мъдростта на Ащанга йога традицията е мисията на Дейвид. Той е един от най-популярните и уважавани Ащанга йога учители на нашето съвремие, известен с неговите клинично прецизни “Асана кухня” анализи на физическите техники и проникновените му вдъхновения  и познания в “Йога сутрите” и философските загадки на йога.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

УИКЕНД ПОТАПЯНЕ 

ПЕТЪК
17:30 - 19:30 Ащанга Основи I:
Пет ключови елементи на Сурия Намаскар - “петте съюзници”

СЪБОТА
10:00 -12:30 Начална серия Ащанга йога (Primary Series)

Подробен клас, в който първият 1 час и 15 мин е посветен на фундаменталните асани, а втората половина—на асаните в седеж и динамичните преходи -виняса (jump back and jump through).

16.00 - 17.30 Семинар “Прецизност, пречистване и пранаяма”  

Включва подробен клас пранаяма  и банда, както и напяване на мантра и дискусия.

НЕДЕЛЯ 

9:30 -11:30  Ащанга Майсор практика 


11:30 - 13:00  Асана Кухня (въпроси и отговори за конкретни асани)  ​ ПОДРОБНА ПРОГРАМА И ОПИСАНИЕ НАОТДЕЛНИТЕ ПРАКТИКИ, КАКТО И ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НА www.studyashtanga.com, Молим Ви да използвате он-лайн регитрацията, за да ни помогнете да следим броя на участниците, а и за да можем да контактуваме по-лесно междувременно!