Bookstore

За йога

"МОЯТА АЩАНГА"
автор: И. Бъчварова

Книгата е незаменимо ръководство за практиката на Началната серия Ащанга йога, в която Ирина методично и с много точност Ви повежда на едно пътешествие сред техниките и вътрешните форми, характерни за този метод. Всяка асана е демонстрирана с обяснения за постановката и начините да подходим към нея.

цена: 24.90 лв

"АСАНА В ДВИЖЕНИЕ"
автор: И. Бъчварова

Книгата е практическо ръководство по функционална анатомия и физиология на йога. ирина разнищва над 100 пози, става по става, мускул по мускул, както и най-често допусканите грешки. изключително ценна за инструктори и всеки, който изпитва любопитство какво всъщност се случва в тялото му по време на асана.

цена: 36.80 лв

"ЙОГА СУТРИ"
автор: Патанджали

Сутрите на патанджали нямат нужда от представяне. Древният мъдрец е изложил цялата философия и практика на йога в кратки афоризми, предлагащи много интерпретации според разбирането на всеки. настолно четиво за инструктори и практикуващи. С коментар на свами Джнанешвара Бхарати.

"ХАТА ЙОГА ПРАДИПИКА"
автор: Свами Сватмарама

Един от класическите текстове за хата йога, прадипиката ясно излага практиата на крия (шаткарма), яма, нияма, асана и пранаяма, необходими за постигане на дхарана, дхияна и самадхи. Мудри, банда, нада - ще намерите всичко тук с подробни коментари от Ханс Улрих Рийкър и предговор на Б.К.С. Айенгър

"ГЕРАНДА САМХИТА"
автор: неизвестен


Класическите текст за хата йога, считан за един от най-енциклопедичните за своето време. Самхитата е своеобразен диалог между Геранда и Чанда, в който Геранда излага седем степени на йога (саптанга).

"ШИВА САМХИТА"
 автор: неизвестен


Класически текст по хата йога, в който се излага знанието за надите и тяхната функция, както и практиката на мудра, банда и мантра. Написан под формата на диалог между Шива и Парвати, текстът се счита за едно от трите задължителни четива по хата йога.

"ИЗКУСТВОТО ДА ПРЕПОДАВАШ ЙОГА"
част 1 - Етика и професионализъм
автор: И. Бъчварова

Професионалните стандарти и етични норми в преподаването на йога, отношението учител-ученик,
проблематични ситуации и много друго в първата част на поредицата.


цена: 14.90 лв

"ИЗКУСТВОТО ДА ПРЕПОДАВАШ ЙОГА"
част 2 - Методика
автор: И. Бъчварова

Принципите на съставяне на практики, как да подбирате подходящитете асани и техники и да го навързвате в смислена, ефекасна и безопасна практика - илюстрирана.

цена: 23..90 лв

"ИЗКУСТВОТО ДА ПРЕПОДАВАШ ЙОГА"
част 3 - Ащанга йога и асистиране
автор: И. Бъчварова

Спецификата в преподаването на Ащанга йога, Майсор класове, водени класове, виняси, задълбочаване на практиката, асистиране...илюстрирана.

цена: 23.90 лв

"СЪРЦЕТО НА ЙОГА"
автор: Т.К.В. Десикачар


Съвременна класика в областта на йога, книгата представя учението на Шри Т. Кришнамачаря, изложено от неговия син и дългогодишен ученик Десикачар. Включва и интерпретацията на автора на сутрите на Патанджали.

цена: 23.90 лв

"НАУКАТА ЗА ЙОГА"
 автор: Уилям Брод 

цена: *** лв

"БХАГАВАТ ГИТА"
 накратко 

цена: *** лв

"ЙОГА СУТРА"
 коментар: Свами Шивананда
цена: *** лв

"ЙОГА МАКАРАНДА"
 автор: Шри Т. Кришнамачаря
цена: *** лв

Аюрведа и хранене

"ОГЪНЯТ НА ЖИВОТА
автор: И. Бъчварова

Практически курс по Аюрведично хранене, който ще Ви запознае с философските основи и принципи на Аюрведа и стъпка по стъпка ще Ви научи как да балансирате организма си без диети и лишения или крайности.

цена: 25.80 лв

"ВКУСНИТЕ ТРАДИЦИИ НА ИНДИЯ"
автор: И. Бъчварова

Над 300 рецепти от индийската кухня от различни райони, кулинарни съвети, описание на подправките и начините да сервирате "тали", тази книга ще промени вкусовите Ви навици и разбирания завинаги.

цена: 23.80 лв

"ХРАНЕНЕ ЗА ЗДРАВЕ И ПОСТИЖЕНИЯ"
автор: И. Бъчварова

Науката зад храненето ни е представена разбираемо за всеки, желаещ да оптимизира храненето си псоред спорта, който е избрал да тренира или просто за здраве.

цена: 23.80 лв

"ЙОГА И АЮРВЕДА"
 автор: ***
цена: *** лв

Други

"ЧОВЕШКОТО ТЯЛО"
автор: И. Бъчварова

Ръководство по функционална анатомия и физиология, предназначено за инструктори по фитнес, аеробика и други общодостъпни спортни занимания.

цена: 22.80 лв

"АЕРОБИКАТА - ТАНЦ И СПОРТ"
автор: И. Бъчварова

Ръководство за инструктори по аеробика, степ-аеробика и други занимания под съпровод на музика.


цена: 22.80 лв

"ПРОФЕСИЯ ФИТНЕС"
автор: И. Бъчварова

Ръководство за инструктори по фитнес.цена: 17.80 лв

"МУСКУЛНА МЕХАНИКА"
автор: И. Бъчварова

Ръководство за персонални треньори, как да се съставят програми за трениране според желаните резултати и др.

цена: 17.80 лв
 НИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ И ПРЕПОРЪЧВАМЕ: