Практикувай, практикувай практикувай! Шри К. Паттабхи ДжойсКурсът за Ащанга йога инструктори има за цел да Ви даде достатъчно знания и умения, за да практикувате и предподавате Началната серия Ащанга йога ефективно и безопасно, в традицията на Шри К. Паттабхи Джойс. Курсът е интензивен, но с гъвкава програма, така че да можете сами да планирате обучението си.

Курсът е за редовно практикуващи, с достатъчно опит в Ащанга йога. Ако практикувате друг вид йога, но все пак желаете да започнете обучение за инструктор и в Ащанга, препоръчваме Ви да попрактикувате поне 2 месеца Ащанга йога - ежедневно, в нашата Шала, за да добиете минимален практически опит и да изпитате въздействието на тази методика. На много места Ащанга йога не се преподава, следвайки характерната методика, което я лишава от смисъла й, затова заложете на практика с учител, който познава традицията и може да Ви въведе безопасно в нея.


Има два начина да се изучава Ащанга - Майсор стил методът, в който учениците работят самостоятелно на тяхното си ниво и с физическа помощ от учител. Другият начин включва водене на учениците през практиката като се броят традиционните виняси на санскрит. В курса ще имате възможност да попрактикувате и двата вида - и като ученици, и като преподаващи.

Съветваме Ви да учите заради себе си като присъствате на колкото може повече класове. По време на курса е желателно да се отдадете изцяло на метода, като спазвате традицията за 6 дни практика и почивки в дните на пълнолуние и новолуние. Пълният курс на обучение включва 200 учебни часа, като в тях са включени и часовете Ви за самоподготовка. След завършване на пълния курс на обучение, може да се регистрирате към Йога Алайънс за Европа като RYT.

Модули

Курсът включва няколко (3) модула, всеки с различна продължителност:

Практика

Практиката е най-важната част от курса  и тя трябва да е започнала много преди да се запишете на този курс и, разбира се, не с цел да ставате инструктор. Ваше задължение е да натрупате необходимия минимум от 100 ч практика с наш учител.

Модул 1 - Фундаментални знания - Основи на йога

Този модул ще Ви запознае с науката зад човешките движения, включваща анатомия, физиология, кинезиология и биомеханика, както и постановка на тялото в асана. Модулът е задължителен за всички кандидат-инструктори. продължителност - 1уикенд

Модул 2 - Методика на Ащанга йога. Задълбочено изучаване

В този модул ще се научите как да водите клас по Ащанга йога - така, както го е правил още К. Паттабхи Джойс. Ще се запознаете с виняса за всяка асана и ще изграждате умения да броите на санскрит в необходимото темпо и да обяснявате повече с глас. Продължителност - 4 уикенда

Модул 3 - Методика на Ащанга йога, Майсор клас. Аджъстмънт лаборатория

В този модул ще наблегнем върху уменията Ви за наблюдение и физическо асистиране, като за да преподадете една асана тук ще разчитате повече на тялото си. Тъй като това е традиционният начин на преподаване на Ащанга йога, до завършване на курса няма да се допускат ученици без достатъчно опит с тези техники. Продължителност - 1 дълъг уикенд (пет, съб, нед)
По-подробно за курса на:

www.studyashtanga.comЗаписване

Изтеглете и попълнете формулярите от стартовия пакет оттук и ни ги изпратете на yogashala@abv.bg.  
Може и да ги носете със себе си в първия ден на курса Ви.

За да запазите място в курс (ако има обявен) или дата за курс е необходимо да заплатите мин. 200 лв (стойността на 1 модул) невъзвръщаем минимум или пълната стойност на желания от Вас курс. В e-maila си посочете трите си имена, точен адрес и телефон, желания от вас курс (1-о ниво, 2-о ниво, допълнителен Модул 0), както и начина на плащане, който предпочитате (наложен платеж ии банкова сметка). Останалата част от заплащането ще дължите при началото на курса (ако плащате наведнъж) или в началото на всеки модул (ако заплащате на части).

Какво ново?

 

Майсор лабораторията е кратък интензивен курс, в който ще имате възможност и да практикувате, и да преподавате Майсор стил. Ще се научите да преподавате без устни обяснения, а само с телата си и да се ориентирате какво и за кого е подходящо, т.е. да изграждате асана по асана личната практика на различни хора.

За този курс е необходимо да сте карали основния курс по Ащанга йога за инструктори.

Научете повече

Ащанга пранаяма е интензивен кратък курс, който ще Ви въведе в пранаяма според Ащанга традицията. Mакар техниките в пранаяма да се едни и същи, програмите за тяхното приложение може да са много различни.

Курсът изисква да сте практикували Ащанга достатъчно дълго, да имате свобода в Началната серия и разбира се, да умеете да дишате Уджайи.

Научете повече

Йога сутра е поредица от сесии, които се провеждат постоянно. Изучаването на "Йога сутрите" не може да има край, а е нещо постоянно и редовно. Целта на този уъркшоп е да се научим да напяваме ключови сутри, както и да се настрои ума към анализ, самоанализ и дхарана и дхияна. Ще откриете и как Сутрите диктуват физическата практика.

Няма предварителни изисквания, освен Вашият собствен стремеж към познание и самопознание.

Научете повече

Асана кухня е серия от работилници, в които ще разголеждаме отделни групи асани,за да добием по-добро разбиране за тяхното изпълнение безопасно и с максимум ефект.

Работилниците са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали практикуващи и инструктори.

Научете повече

Въведение в Ащанга е кратък интензивен курс за начинаещи, в който ще започнете от нулата и постепенно ще изградите своята практика с помоща и под надзора на опитен учител.

Курсът е подходящ за наинаещи.

Научете повечeРецепти

Храната трябва да е чиста, лека, хранителна и сатвическа. Тя може да подкрепя практиката Ви или да я провали.

Семинари

Присъединете се към нас в някой от нашите семинари на различни тематики, Ако няма обявен, просто си поръчайте и ще го организираме за Вас.