Всички семинари се провеждат редовно в обявеното време, освен ако не е посочено друго.
Молим Ви да заявите присъствието си мин. 2 дни предварително.
Всички семинари и работилници могат да се групират в кратки курсове и да бъдат проведени във Вашето студио или град.
Свържете се с нас за подробности на:
yogashala@abv.bg

Въведение в Ащанга

Кратък интензивен курс, в който ще навлезете в метода постепенно, безопасно и с достатъчно разбиране за максимум ефект. Курсът ще Ви запознае с философията и теорията зад практиката, както и всичко, което е необходимо да знаете за Майсор класовете. Ще изградите практиката си постепенно, стъпка по стъпка. Това е най-добрият начин да започнете да практикувате.
След този курс ще можете да практикувате самостоятелно у дома, да идвате на Майсор класове или да се включите в някои от груповите класове.

Продължителност: 10 занимания, всеки понеделни 16.00-17.30 ч
Цена:  79 лв
По предварително записване

Майсор лаборатория

Тази лаборатория-работилница е кратък интензивен курс, в който ще имате възможност и да практикувате, и да преподавате Майсор стил. Ще се научите да преподавате без устни обяснения, да нагласяте човек в асана според възможностите му и да се ориентирате какво и за кого е подходящо, т.е. да изграждате асана по асана личната практика на различни хора, както и своята.
Работилницата е подходяща за инструктори, които са карали основния курс по Ащанга йога и да познават добре постановката на асана от Началната серия.

Продължителност: 2 уикенда
Цена: 290 лв
По предварително записване!

Асана кухня

Асана кухнята е поредица от работилници, в които ще се фокусираме върху отделни групи асани като навеждания напред, баланси на ръце и др. и ще ги разнищваме с оглед да ги раберем по-добре, за да ги изпълняваме по-добре, безопасно и с максимум полза. Ще се научим и да модифицираме асаните според нашите нужди и възможности. Ще работим с партньор и ще си помагаме.
Работилниците са подходящи както за начинаещи практикуващи, така и за по-напреднали и инструктори.
Темите са много, предложени и поискани от Вас.

Всяка последна неделя от месеца, 09.00-12.00
Цена: 15 лв
По предварително записване!

Йога сутра

Това е поредица от класове, в които ще изучаваме древния текст на Патанджали, в който той методично излага дисциплината на йога в кратки, но многозначителни афоризми (сутри),196 на брой. Традиционно, сутрите се учат като се напяват (джапа) на санскрит, така че в класовете е включено и базисно изучаване на санскритското произношение. Йога сутрите се изучават цял живот, но ние ще се опитаме да си отговорим на някои ключови въпроси като какъв е смисълът и същността на йога, какво ще ни помогне да постигнем целта на йога, какви пречки можем да срещнем по пътя си и как да ги преодолеем и много други...

 
Цена:  15 лв
По предварително записване

Ащанга пранаяма

Пранаяма е изкуството да дишаме или по-точно да "издължаваме дишането". В тези редовни класове ще се учим да дишаме Уджайи, да задържаме дишането си и да изпълняваме редица други дихателни техники, следвайки традиционната програма по пранаяма на К. Паттабхи Джойс.
Необходимо е да сте в сравнително добро здраве, защото програмата ще постави организма Ви на изпитание. Ще навлезем в това изкуство постепенно и безопасно, но ако имате проблеми с кръвното налягане, сърцето или други по-сериозни оплаквания, консултирайте се с лекар.

Индивидуални занимания
Цена: 12 лв
По предварително записване!

Виняса мастър

В тази работилница ще се учим да изграждаме синхрона между дишане и движение, вътрешния ритъм и енергетика, израз на опозициите лекота и контрол, вътрешно и външно, гъвкавост и сила, различни начини на преход от асана в асана, сила на вътрешния център.
Ще се учим да летим.

 

 

 Продължителност: 3 ч  в уикендите
Цена: 18 лв
По предварително записване!